Balans: de juiste combinatie van materialen

Balans is waar het om draait in het leven. In de Chinese filosofie draait alles om evenwicht tussen complementaire krachten, zoals yin (mannelijk) en yang (vrouwelijk). Men gelooft dat een juiste balans tussen verschillende omgevingselementen van invloed kan zijn op het geluk en welzijn van de mens. Verwijd uw horizon en kom een trapje hogerop met het juiste design.

 

Modern en eigentijds design kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen, zoals metaal (RVS, staal en aluminium), hout, glas en/of natuursteen.  Essentieel hierbij is dat de verschillende materialen in de juiste verhouding worden gebruikt. Oftewel, dat de verschillende elementen in balans zijn. De trap is een element in huis, uitermate geschikt om verschillende materialen in te combineren. De foto laat een trap zien, waarbij de uitgesproken lijnen en het samenspel van zeer verschillende materialen, te weten staal, RVS, glas en hout, leiden tot een gewaagd apart resultaat. Door middel van het juiste ontwerp wordt eenheid gecreëerd tussen de verschillende materialen. Deze eenheid kan alleen tot stand komen als de verschillende materialen met elkaar in balans zijn.

 

 

Met de grootste zorg
Een dergelijke trap maken vereist niet alleen een juiste balans tussen de materialen, maar zeer zeker ook een balans tussen functionaliteit en esthetiek. Er is vaak óf veel aandacht is geschonken aan het ontwerp, ten koste van de functionaliteit (praktisch niet of nauwelijks haalbaar), óf de trap is vooral gemakkelijk te maken, ten koste van de vormgeving. Bij de keuze van uw leverancier is het raadzaam om na te gaan of zowel het ontwerp als de trap zelf door dezelfde leverancier worden gemaakt. Idealiter richt de ontwerper de beschikbare ruimte in met het oog op maximaal comfort en functionaliteit, zonder daarbij de schoonheid uit het oog te verliezen. Voor een pure uitstraling is het belangrijk dat er uitsluitend wordt gewerkt met natuurlijke materialen. Concessies doen in de keuze van de materialen is funest, aangezien het gebruik van namaakmaterialen (zoals plexiglas) zowel de kwaliteit als de duurzaamheid in de weg staan. Naast het feit dat natuurlijke materialen mooier zijn, dragen zij ook nog eens bij aan de balans der natuur, dankzij hun duurzaamheid.

Metallure is gespecialiseerd in het combineren van metaal met andere natuurlijke materialen, met als resultaat mooie designtrappen en bijbehorende accessoires. Deze producten worden met de grootste zorg ontworpen en gemaakt. Graag draagt men bij aan het geluk en welzijn van de gebruiker, met behulp van een op maat vervaardigde trap. Meer informatie en voorbeelden: www.metallure.nl.

 


Laatst geplaatst