Design op hoger niveau

18-02-2008

Het interieur, de inrichting van het huis of kantoor, staat de laatste decennia steeds meer in de belangstelling. Een huis is meer dan een plek om te wonen, een kantoor is meer dan een plek om te werken. Het toont namelijk onze levensstijl, onze identiteit. Kortom, het is ons visitekaartje. De meeste mensen besteden dan ook veel zorg aan de inrichting van hun woning. Bij het (ver)bouwen wordt in het algemeen veel aandacht besteed aan de keuken en de badkamer. Dit zijn immers de min of meer vaste elementen. Maar ook de trap mag niet in dit rijtje ontbreken.

 

De trap is een bijzonder sfeerbepalend element. Hij geeft de woning een eigen uitstraling, vaak direct als je de voordeur binnenstapt. De eerste indruk. Logisch dat de trap de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. Feitelijk is de trap een uniek product, afhankelijk van de stijl van klant én pand. Het gecombineerde gebruik van verschillende materialen kan hem een bijzondere uitstraling geven. Een moderne en eigentijdse (design)trap kenmerkt zich door het gebruik van metaal, zoals staal en RVS. Daarnaast kunnen ook andere materialen verwerkt worden, zoals hout, glas en natuursteen. Door middel van het juiste ontwerp wordt eenheid gecreëerd tussen de verschillende materialen.

 

Uiteraard is en blijft de trap een constructie om van het ene niveau naar het andere te komen. Het geldt dan ook als essentieel dat hij aan bepaalde functionele eisen voldoet. De moeilijkheid vormt dat er vaak óf veel aandacht is geschonken aan het ontwerp, maar dit praktisch niet of nauwelijks haalbaar blijkt, óf dat het geheel vooral gemakkelijk te maken is, maar dit ten koste gaat van de vormgeving van de trap. Bij de keuze van de leverancier is het raadzaam om na te gaan of zowel het ontwerp als de trap zelf door hetzelfde bedrijf worden gerealiseerd.

 

Al sinds 1984 is Jos van der Horst B.V. gespecialiseerd in het bewerken van metaal, en in het bijzonder van designtrappen en bijbehorende accessoires. Deze producten worden met de grootste zorg ontworpen en gemaakt. Om voor de klant de meest ideale trap te kunnen creëren luisteren we graag naar diens wensen (en die van de architect). Zulke trappen zijn, mede door de unieke wensen van de klant, een kunstwerk op zich en een verfraaiing van het interieur. Voor meer informatie en voorbeelden verwijzen we u naar onze website: www.josvanderhorst.nl.

 

Gepubliceerd in Bouwkrant - Gemerts Nieuwsblad d.d. 30-11-2007 en Woonwijzer - De Koerier Uden d.d. 31-11-2007


Laatst geplaatst