Metaal is mooi!

Veel producten zijn gemaakt van metaal. Denk aan een klimrek, machines, auto`s, maar ook aan allerlei luxe designartikelen. En terecht! Metaal is sterk, betrouwbaar en ziet er goed uit. Kortom, metaal is mooi.

 

Dat metaal mooi is, is bijvoorbeeld te zien aan onze (design)trappen en bijbehorende accessoires van Metallure B.V. in Boekel, zoals bijgaand afgebeeld en getoond op www.metallure.nl. De trappen worden gemaakt van verschillende metalen, zoals staal en RVS. Naar wens van de klant kunnen hiernaast ook nog andere materialen worden verwerkt, zoals glas, hout en natuursteen. Maar vooral het metaal geeft de trap een strakke, luxe uitstraling.

 

Onze medewerkers werken dan ook met plezier aan deze fraaie producten. Het is altijd leuk om te kunnen zeggen: "Kijk, die mooie trap hebben wij nog gemaakt.". Dat geeft voldoening. De uitdaging zit er vooral in dat het geen standaardproducten zijn. Enerzijds betekent dit dat het werk niet altijd eenvoudig is, anderzijds betekent dit afwisseling van de werkzaamheden.

 

Zoals ook Jan Marijnissen eens in een interview (Metaaljournaal 2005) zei: "Het is gewoon een schitterend vak. Ik deed alles wat er in de kleinmetaal gedaan moet worden: zagen, snijden, lassen, boren, hakken en zetten.`s Morgens haal je een paar lengtes uit het rek, je knipt een paar platen en `s avonds staat er een kozijn met een deur erin. En als die deur dan ook nog eens mooi in het slot valt en het loopt allemaal precies zoals het hoort, dan is dat toch prachtig? Iets maken van eerlijk staal is het mooiste wat er is." Dit omschrijft precies wat de mensen bij Metallure B.V. doen: met liefde voor het vak werken aan complete producten van eerlijk staal. Geen standaardstripjes maken.

 

Metallure B.V. is trouwens een erkend leerbedrijf en zoekt versterking van zijn team, ook leerlingen. Gemotiveerde mensen met belangstelling voor deze techniek die "een trapje hogerop" willen en graag zouden (leren) werken aan complexe(re) producten, worden van harte uitgenodigd om eens te komen praten bij dit bedrijf over de mogelijkheden (tel. 0492 323222). Nogmaals, (werken in de) Metaal is mooi!

 


Laatst geplaatst